Helyi közélet

2017.01.08. 17:15

Hólepte kabátban állt a kollégium ajtajában

Debrecen - A festmény visszaidézte a karácsonyi estét – ez az írás kapta a szerkesztőség szerény díját.

Debrecen - A festmény visszaidézte a karácsonyi estét – ez az írás kapta a szerkesztőség szerény díját.

Talán sokan emlékeznek a lapunkban karácsonykor megjelent történetekre, melyekben olvasóink régi emlékeket idéztek fel. A szerkesztőség köszönettel vette mindegyiket, és ígéretünket tartva kiválasztottuk a nekünk leginkább tetszőt: Hóesésben, avagy egy kép üzenete címmel jelent meg dr. Czifra Imre írása.

Azt mesélte el, hogy egyetemista korában egy szent­estén kollégiumi társával együtt fázva, éhesen készültek a közeli vizsgára, amikor hólepte kabátban, kezében kosarakkal, megjelent az ajtóban az édesanyja. E pillanatot később egy képárverésen élte újra, amikor licitálásra emelték Bukta Imre Hóesésben című festményét. Azóta is őrzi.

Más pályára készült

Dr. Czifra Imre kérdésünkre elmondta, hogy, bár nagyon elfoglalt, a Napló felhívását látva egy éjszaka papírra vetette a történetet. Az édesanyja meghatottan olvasta, és újra megrendelte a Naplót. Korábban is járt nekik, de egy költözés alkalmával lemondták.

Az írás középkorú szerzője szülész-nőgyógyász, neonatológus, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, akit fiatalon főként a képzőművészet és a matematika érdekelt, de orvostanhallgató bátyja könyvei ehhez a szakmához vonzották.

HBN–Szabó Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában