Helyi közélet

2016.11.12. 10:17

Bíróságon a buszsofőrt megütő férfi

Debrecen - A családtagok azt mondták a vádlottnak, a vezető gorombán viselkedik velük.

Debrecen - A családtagok azt mondták a vádlottnak, a vezető gorombán viselkedik velük.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a sértett buszvezetőként dolgozott a debreceni Főnix Csarnok és a Gáspár György-kert közötti járaton. A vádlott, V. Bálint családja rendszeresen utazott ezen a vonalon, és többször konfliktusba kerültek a sértettel, aki többször kifogásolta, hogy a vádlott egyik lánya nem mutatta fel a bérletét, a másik lányának gyermeke pedig sírásával zavarta az utasokat. A szóváltásokról beszámolt a két lány édesapjuknak, a vádlottnak; azt mondták, a sértett gorombán viselkedik velük, szidalmazza őket.

Idén április 5-én este a vádlott egyik lányával szállt fel a buszra a Salakos utcai megállóban. V. Bálint a buszsofőr fülkéjéhez ment és odaszólt neki, hogy „Hagyd békén a V. családot!” Ezután ököllel többször arcon ütötte, és lefejelte a sofőrt, majd lányával együtt leszálltak a buszról – áll a vádiratban. A sértett arcán zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A pénteki tárgyaláson a vádlott részbeni beismerő vallomást tett, a bíróság rajta kívül a sértettet és tanúkat hallgatott meg. Ítélethirdetésre várhatóan januárban kerül sor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában