Helyi közélet

2016.08.09. 09:16

Megújulhatnak a rendelők

Debrecen - A remélt 11 orvosi rendelő felújításból 9 már biztosnak látszik.

Debrecen - A remélt 11 orvosi rendelő felújításból 9 már biztosnak látszik.

Az önkormányzat közgyűlése március végén úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be egy uniós pénzeket szétosztó alaphoz 11, a városban található, rossz műszaki állapotú orvosi rendelő épület felújítására. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága arról értesítette a várost, hogy 9 pályázati jelentkezést elfogadtak, 2 támogatási kérelemről még nem született döntés, de várhatóan azok is nyernek.

A Jánosi utca 14. szám alatti háziorvosi rendelő korszerűsítésére 53 millió, a Szabó Pál utca 61-63. alatti egészségügyi alapellátóra 115 millió, a Füredi út 42. szám alatti háziorvosi és fogorvosi rendelőre 110 millió, az Apafi utca 30. alatti háziorvosi rendelőre 33 millió forint, a Cegléd utca 6. számban működő háziorvosi rendelőre 31 millió forint, a Szentgyörgyfalvi utca 7. szám alatti házi gyermekorvosi és fogorvosi rendelőre 48 millió, a Híd utca 14-ben lévő házi gyermekorvosi és védőnői alapellátóra 64 millió, a Böszörményi út 136. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői ellátóra 44 millió forint, míg a Víztorony utca 11. szám alatti gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületére 89 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat.

A projektek megvalósítását szeptember 1-jén kezdik.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában