Helyi közélet

2016.06.21. 13:56

Újvároson is lesz Bocskai Korona

Balmazújváros - A helyi vállalkozókat is segíti az alternatív fizetőeszköz bevezetése.

Balmazújváros - A helyi vállalkozókat is segíti az alternatív fizetőeszköz bevezetése.

A város önkormányzatának képviselő-testülete egyik utóbbi ülésén megtárgyalta a Bocskai Korona bevezetéséről készült előterjesztést. Dr. Horváth Tibort, a Hajdúnánási Holding Zrt. vezérigazgatóját hívták el az ülésre – ő a Bocskai Koronával kapcsolatos feladatokért felel –, hogy tájékoztassa a városatyákat.

Mint az az ülés jegyzőkönyvéből kiderült, a fizetőeszköz bevezetésekor alapvetően az volt a koncepciójuk, hogy amennyiben sikeres a rendszer, megadják a lehetőséget a csatlakozásra a Hajdúságon belül más településnek is. A fizetőeszköz mostani címletsora december 31-én lejár. Szeretnék újra kibocsátani, hiszen a Bocskai Korona nagyon sikeres Hajdúnánáson. A Magyar Nemzeti Bank felügyeli a rendszert, a közelmúltbeli ellenőrzés is megerősítette a pozitív visszajelzést, mindent rendben találtak. A szakember hangsúlyozta, a csatlakozást nem azért kezdeményezik, mert önmagát nem bírja el a rendszer, hanem azért, hogy a nagyobb körben még erősebb struktúrát tudjanak kiépíteni. Képviselői kérdésre arról is szólt a vezérigazgató, hogy a vállalkozóknak a csatlakozásról szóló döntésen kívül nincs is más dolguk. Tehát sem az adózásban sem a könyvelésben nem lesz változás, ha a Bocskai Koronát választják.

Üzenete van

Az ülésen Balmazújváros kifejezte csatlakozási szándékát, mert megértették a helyi fizetőeszköz üzenetét – tájékoztatott dr. Veres Margit polgármester. Azt, hogy a tőkét helyben tartsák, és felhívják a lakosság figyelmét arra, ha helyben fogyaszt, akkor egészségesebb élelmiszert tud előállítani, továbbá, hogy a város gazdaságához úgy tud hozzájárulni, hogy neki pénzt abba nem kell beletennie, hiszen a Bocskai Koronát egy az egyben lehet váltani, tehát ezer korona ezer forint. Ha a városban vásárol, az ott elköltött pénzével a helyi vállalkozót erősíti, aki majd több iparűzési adót tud fizetni. Az önkormányzat kinyilvánította szándékát, hogy a Bocskai Korona utalványt be kívánja vezetni a város közigazgatási területén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában