Helyi közélet

2016.05.26. 14:21

Roma tehetségek mutatkoztak be Debrecenben

Debrecen - Versekkel, dalokkal, tánccal és egyéb kulturális műsorokkal készültek a gyerekek.

Debrecen - Versekkel, dalokkal, tánccal és egyéb kulturális műsorokkal készültek a gyerekek.

Fontos, hogy a roma fiatalok a rendőrökben ne csak a szigorú fegyelmezőket, hanem a szolgáltató, segítő és nevelő szándékot is lássák. Erre nagyon jó lehetőség a számukra rendezett Ki mit tud? – tájékoztatta lapunkat dr. Nagy Imre, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, aki egyben a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport első embere is. Elmondta, a fiatalok nyitottak az ilyen rendezvényekre, és bátran fordulnak a rendőrség munkatársaihoz.

Fürdőzés ajándékba

A debreceni Ifjúsági Házba csütörtökön négy helyi selejtező után jutott el 20 produkció, összesen 33 gyermek. A fellépő gyerekek a közös élmény és szórakozás mellett, elismerést és egy két fő részére szóló belépőjegyet kaptak ajándékba a debreceni élményfürdőbe. – Egy roma származású szponzor az első három helyezettet vásárlási utalvánnyal díjazza, ötven-, harminc- és húszezer forint értékben. Azok az ifjú tehetségek, akiket a zsűri arra érdemesnek tart, részt vehetnek majd a Ki mit tud? országos versenyén is – mondta Dr. Nagy Imre.


Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik


A programot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával a főkapitányság szervezeti elemei körében működő Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport szervezte.

HBN–VK


Szívesen szerepeltek

A 15 éves Balogh Erika Balmazújvárosról érkezett a versenyre, melyre Sánta Ferenc Kicsi madár című művének részletéből készült. Édesanyja büszkén mesélte, Erika óvodás kora óta folyamatosan vesz részt vers- és prózamondó versenyeken, amelyeken mindig kiemelkedően teljesített. Nem volt kérdés, hogy itt is megméreti magát. Burka Attila táncos produkcióval ejtette ámulatba a zsűritagokat, a 12 éves versenyző Nagyrábén él. – Már 9 éves korom óta táncolok, mert nagyon megtetszett, és én is megszerettem volna tanulni – mondta. Attila korábban gyermekotthonban élt, azonban mióta nevelőszülőkhöz került, minden biztatást megkap, hogy komolyabban foglalkozzon a táncolással, fél éve tanár is segíti ebben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában