Helyi közélet

2016.02.24. 10:01

Lépcsőházi erőszak: használt óvszereket és alsónadrágot is találtak

Debrecen - Az elkövetők csak akkor hagyták abba az erőszakot, amikor a lakók megzavarták őket. 

Debrecen - Az elkövetők csak akkor hagyták abba az erőszakot, amikor a lakók megzavarták őket. Egy vélhetően bűncselekmény áldozatául esett lányt talált egy Darabos utcai épületben - ezzel hívta a rendőrséget egy férfi február 12-én este kilenc óra körül - írja a Zsaru Magazin. Ahogy a rendőrségi hetilapnak Kiss Endre őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője elmondta, a debreceni járőrök mentőt hívtak a lányhoz, akit kórházba kellett szállítani. A rendőrök a tanúk meghallgatása után megállapították, hogy a lányt este fél kilenc körül három fiatal férfi leszólította a Péterfia utcában, majd magukkal vitték egy társasház lépcsőházába, ahol elvették a mobiltelefonját, a karkötőjét, majd megerőszakolták. 

A magazin azt írja, az erőszakot csak akkor hagyták abba, amikor a lakók megzavarták őket. Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, a jog szerint már közösülésnek számít az is, ha a nemi szervek összeérnek. A rendőrök a lépcsőházban megtalálták az egyik gyanúsított alsóneműjét és több óvszert, de a bűnügyi technikusok számos más nyomot rögzítettek a helyszínen. - A forró nyomos intézkedések során a városi kapitányság nyomozói ellenőrizték a környék szórakozóhelyeit, üzleteit, majd az adatgyűjtés során szerzett információk alapján azonosították a helyi M. Richárdot (18), P. Alexet és 17 éves hajdúhadházi társukat - fogalmazott az osztályvezető.

A gyanúsítottakat február 13-án hajnalban otthonukban a fogták el, majd előállították őket a főkapitányságra, ahol részben beismerő vallomást tettek. A házkutatások során a nyomozók lefoglalták a gyanúsítottak előző napi ruhájukat, M. Richárd pedig a helyszíni kihallgatáson megmutatta a rendőröknek, hogy hova rejtették a lánytól elrabolt telefont, amelyet visszaadtak tulajdonosának.



A gyanúsítottak ellen 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva, többen elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint csoportosan elkövetett kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság február 15-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.


Meg akart erőszakolni és kirabolt egy magatehetetlen 17 éves lányt három tizenéves fiú Debrecenben.

Az egyik fiú már korábban is követett el kifosztást.

Nagyon részeg lehetett az a 17 éves lány, akit a rendőrség szerint három tizenéves fiú akart megerőszakolni Debrecenben péntek este. Védekezni sem tudott, amikor magukkal rángatták egy lépcsőházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában