Helyi közélet

2015.12.15. 13:23

Építkezésről akartak lopni, amikor megjelent a rendőrautó

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a négy gyanúsítottal szemben.

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a négy gyanúsítottal szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást négy helyi lakossal szemben.

A rendőrök 2015. június 17-én 23 óra 15 perckor Debrecenben, a Kishegyesi úton járőröztek, amikor észrevettek egy gépkocsit, amelynek sofőrje a rendőrautót látva gyorsított és elhajtott a Lóskúti út irányába. A járőrök követték és megállították a személyautót, a sofőrt pedig igazoltatták. A 45 éves férfi a rendőrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt, és nem tudta megmondani, hogy miért ijedt meg a rendőrautó láttán. A rendőrök a gyanúsan viselkedő férfi ruházatát átvizsgálták és csavarhúzót, valamint csípőfogót találtak nála. M. Sándor ezután elmondta, hogy társaival pár perccel korábban bemászott egy építési területre, ahol betörtek egy raktárhelyiségbe és összekészítettek több szerszámot, munkagépet, valamint egy szivattyút, amelyeket a kerítéshez pakoltak. A járőröknek a férfi elmondta, hogy ezeket az értéktárgyakat akkor akarta a gépkocsijába pakolni és a helyszínről elvinni, amikor meglátta a rendőrautót.

A nyomozók azonosították M. Sándor három társát is, akik közül két fiatalkorú fiút a nyomozók a Nagysándor telepen igazoltattak és fogtak el. Az intézkedés közben kerékpárral arra közlekedett a gyanúsítottak negyedik társa. L. György a rendőröket látva menekülni kezdett, azonban a nyomozók utolérték, és elfogták a 38 éves férfit. A négy helyi lakost a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a 45 éves M. Sándor, a 38 éves L. György, valamint a 15 és 16 éves fiatalkorú társaikkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában