Helyi közélet

2015.12.11. 09:49

A nyolcadik utas…

<em>Biztos nem én vagyok az első, akinek eszébe jut, de csak nem bírom magamban tartani: az Európai Unióban az utóbbi időkben akcióba lépő (dzsihadista) terroristák olyasféle érzetet keltenek bennem, mint az idegenek az Alien-filmekben (A nyolcadik utas: a Halál – és társai).</em> Fábián György jegyzete.

Biztos nem én vagyok az első, akinek eszébe jut, de csak nem bírom magamban tartani: az Európai Unióban az utóbbi időkben akcióba lépő (dzsihadista) terroristák olyasféle érzetet keltenek bennem, mint az idegenek az Alien-filmekben (A nyolcadik utas: a Halál – és társai). Fábián György jegyzete.

Észre sem vettük, ahogy bennünk növekedett a szörny, s most kirágja magát, és elpusztít. Aztán néha, már a hírözön miatti csömörtől nyögve, a visszájára fordul bennem az egész, és az fogalmazódik meg: minél több időm eltelik ezen a világon – ezek között a történések, ezek között az emberek között és így tovább –, egyre inkább úgy érzem, Johann Sebastian Bach valószínűleg földönkívüli volt, vagy legalábbis (és ez persze már nem új megközelítés) valahonnan az ég, a mennybéli királyság köreiből ereszkedett le hozzánk, kaptuk őt az Úrtól, talán hasonlóképp, mint Jézust, hogy megváltást hozzon. Engem az utóbbi „földönkívüli” ragadt magával, a bodor parókájú muzsikus, akinek az égbolt kívántatik fejére a legméltóbb templomi kupolául. Ez persze semmiben nem gátolja meg a terroristákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában