Helyi közélet

2015.09.30. 13:47

Összekötötték Debrecen bicikliútjait

Debrecen - A keleti városrész és Hortobágy bekapcsolása a kerékpárút hálózatba a következő hét év célja.

Debrecen - A keleti városrész és Hortobágy bekapcsolása a kerékpárút hálózatba a következő hét év célja.

A helyben lakóknak is ajánlotta a város immár turisztikai célt szolgáló kerékpárút hálózatát dr. Széles Diána alpolgármester a szerdán megtartott projektzáró sajtótájékoztatón. A várospolitikus elmondta, hogy a nemrégiben befejezett bicikliút építési projekt keretében 20 kilométerrel bővült, és ma már körülbelül 80 kilométer kerékpárút van Debrecenben. A most zárult, mintegy 586 millió forintos beruházás keretében lényegében összekötötték, egységes hálózattá fejlesztették a város bicikliútjait.

Kimozdítani otthonaikból

– Ez az úthálózat már okot adott arra, hogy turisztikai hasznosítását is tervezzük a kerékpárút hálózatnak, hiszen számos, a város jellegzetes és nevezetes pontját is érinti a bicikliút. Ementén pihenőket, internetkapcsolattal ellátott információs helyeket, valamint angol feliratokkal is ellátott orientációs táblákat is elhelyeztünk – mondta dr. Széles Diána, hozzátéve, hogy a Tourinform irodában lehet kerékpárokat kölcsönözni, akár a debreceni lakosoknak is. Az „Abszolút Debrecen” feliratú biciklikből egyelőre öt van. Hozzáfűzte még, hogy a kerékpárúthálózat kimozdíthatja otthonaikból a város lakóit, hiszen nagyobb távolságokat, biztonságos körülmények között lehet már megtenni kétkeréken Debrecenben.

A Napló kérdésére válaszolva az alpolgármester elmondta, hogy a következő hétéves fejlesztési ciklusban a keleti városrészt is bekapcsolják a bicikliút hálózatba, valamint meglesz Debrecen és Hortobágy kerékpárút összeköttetése.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában