Helyi közélet

2015.09.11. 23:29

Sikeres pályázatok sorát tudhatja magáénak Egyek

Egyek - Több beruházásra is készülnek a közeljövőben Egyeken.

Egyek - Több beruházásra is készülnek a közeljövőben Egyeken.

A balmazújvárosi kistérség 20 millió forint támogatást nyert az egyeki bentlakásos idősek otthona bővítéséhez. A férőhelyek létszámát nem tudják növelni, viszont megoldódik a kiszolgáló helyiségek létszámhoz igazítása, korszerűsítése.

Nyáron napelemes rendszer került a helyi étteremre, ami azóta megmutatta, hogy körülbelül 2-3 hét alatt 3 ezer 200 kilowattot, körülbelül 150 ezer forintnak megfelelő áramot termelt. A település vezetése úgy határozott, létrehozza a Morzsi Szociális Szövetkezetet. Elképzeléseik szerint az érdekelt önkormányzatokkal összefogva ez a szervezet működtetné a gyepmesteri telepüket, és nem titkolt cél, hogy a szociális szövetkezetek számára kiírt pályázatokon is szerezzenek forrást a település javára.

2016-ra halasztott földadó

Egyek sikeresen pályázott és nyert egy új tanyabuszt, amit előreláthatóan októberben vehetnek át. Ezzel párhuzamosan úgy döntöttek, hogy a jelenlegi tanyabusz üzemeltetési jogát átadják az egyeki Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde és Általános Iskolának. Az átadással megszűnhetnek a tanyabusz körüli, egyidejűleg felmerülő igényekből származó konfliktushelyzetek, az oktatási intézmény személyszállítási feladatai egyszerűbbek, rugalmasan megoldhatóak lesznek.

Döntött az egyeki képviselő-testület az önkormányzattal szemben lévő Művelődési Ház felújításáról és átalakításáról, illetve a munkálatok elvégzéséhez szükséges ajánlattevők meghívásáról. Az ehhez szükséges összeget pályázati úton sikerült megszerezni. Felülvizsgálták továbbá a földadóval kapcsolatos álláspontjukat, figyelembe véve, hogy a jogszabályi környezet bizonytalanságai miatt nem egyértelmű a helyzet, a földadó bevezetését egy évvel, 2016-ra évvel elhalasztották – tájékoztatott dr. Miluczky Attila polgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában