Helyi közélet

2015.09.10. 19:23

Ars Sacra Debreceniensis a Várkert Bazárban

Debrecen, Budapest - Szeptember 10-én, 17 órakor a Várkert Bazár kiállítótermében nyílik az a tárlat, amely a katolikusok Debrecenbe történt visszatérésének 300-ik évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév keretében - a Debreceni Művelődési Központban megrendezett – az Ars Sacra Debreceniensis anyagából mutat be válogatást.

Debrecen, Budapest - Szeptember 10-én, 17 órakor a Várkert Bazár kiállítótermében nyílik az a tárlat, amely a katolikusok Debrecenbe történt visszatérésének 300-ik évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév keretében - a Debreceni Művelődési Központban megrendezett – az Ars Sacra Debreceniensis anyagából mutat be válogatást. A közel száz munka három egységre tagolódik: liturgikus tárgyakra; keresztény tematikájú szakrális alkotásokra; valamint nem keresztény ikonográfiájú szakrális művekre. A kiállításban a katolikus mellett más felekezeti identitásból született műalkotások is jelen vannak, utalva a debreceni egyházak hitbéli és történetükből következő találkozási pontjaira.

Köszöntőt mond: Bosák Nándor, a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Márta, a kiállítás kurátora. Közreműködik: Maczkó Mária énekművész.

A kiállítás szeptember 30-ig látogatható keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között az Ars Sacra Fesztivál időtartama alatt ingyenesen.

- Takács Hajnalka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában