Helyi közélet

2015.07.27. 16:47

Új iskolatáskát kapsz? A régit adományozd el!

Hajdú-Bihar - Nyár elején megkezdte a tanszergyűjtést a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Hajdú-Bihar - Nyár elején megkezdte a tanszergyűjtést a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

„Ne dobd ki a régi táskád, tolltartód, ceruzád, ha már nem kell. Adományozd olyan gyerekeknek, akiknek nem tudják megvenni mindezt szüleik, rokonaik” – ajánlja a Magyar Vöröskereszt megyénkben.

– Előző évben is meghirdettük a tanszergyűjtést, de akkor talán picit későn, augusztusban, így csupán 20 családnak tudtunk segíteni, ezért most a nagyobb eredményesség érdekében már júniusban közé tettük a felhívást – fogalmazott Reichert Tünde, a Vöröskereszt debreceni szervezetének vezetője, aki abban bízik, hogy ha egész nyáron tart az adományozás, akkor azok sem maradnak ki belőle, akik éppen nyaralnak.

Élelmiszert, ruhát, tanszert

– Van olyan nap, amikor 40, hátrányos helyzetű, nagycsaládos vagy munkanélküli személy is megjelenik a Cegléd utcai (a debreceni adományok gyűjtése és osztása immár a Cegléd utca 6. alatt, a vörös templom mögött történik) osztóhelyiségben, hogy adományt kérjen, többnyire tanszert és tartós élelmiszert – mondta Reichert Tünde. Egyébként a szervezet 7 területi irodájában egész nyáron gyűjtik a tanszereket; iskolatáskákat, füzeteket, íróeszközöket, vízfestékeket, tisztasági csomagokat vagy tornafelszereléseket. A gyerekeknek is jól eshet lomtalanításkor az a feladat, hogy nehéz helyzetben lévő, ismeretlen társaiknak ajándékozzák mindazt, ami még szép és használható, de nekik már nincs szükségük rá, ekképp motiválhatjuk őket – így a vezető.

Mint megtudtuk, hétfőn és pénteken délelőtt, szerdán délután várják az adományokat Debrecenben, de más időpontért a 414-321-es számon lehet érdeklődni. Az alább felsorolt vidéki vöröskeresztes irodák szintén várják az adakozni tudók másoknak még hasznos és újszerű felajánlásait.

HBN-BB


Ahol gyűjtenek: Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Püspökladány.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában