Helyi közélet

2015.07.17. 07:42

Olvasói panasz és válasz: fedett buszmegállót Bocskaikertbe!

Debrecen - <em>A Bocskaikert Monostor-dűlőben lakunk számosan. Az üzletek, ahol vásárolhatunk, Bocskaikertben, Hajdúhadházon vagy Debrecenben találhatók</em>.

Debrecen - A Bocskaikert Monostor-dűlőben lakunk számosan. Az üzletek, ahol vásárolhatunk, Bocskaikertben, Hajdúhadházon vagy Debrecenben találhatók.

Ahhoz, hogy oda eljussunk, a távolsági buszt kell igénybe vennünk. A busz útvonalán, a 4-es számú főúton mindenütt van fedett, szélvédett megálló, kivéve a Monostor-dűlő közepének tekinthető betontanya bejárati útnak nevezett helyen. A lakosoknak odáig egy, kettő, három kilométert is meg kell tenniük. Mindegy, hogy pustol a hó, zuhog az eső vagy fúj a szél, be sem tudnak állni fedett helyre, amíg várják a buszt. Hiába vagyunk bocskaikertiek, állítólag a megálló ügye Debrecenhez tartozik. Ezek szerint mi a senki földjén élünk?! Nem értjük, hogy az önkormányzatok miért mutogatnak egymásra – fogalmazták a levél aláírói.

Kérésükkel megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, ahonnan tudatták, hogy az adott megállóhely Debrecen közigazgatási területéhez tartozik, így megvalósítását a város önkormányzatánál kezdeményezhetik.

Kérdésünkre onnan ezt írták:

Nincs rá pénz

Debrecen önkormányzatának a helyi közösségi közlekedés területén a debreceni utasok kiszolgálása az elsődleges feladata. Városunkban jelenleg több mint 600 autó­buszmegálló van, melyek közül 200 fedett. Ezeknek a javítása, karbantartása jelentős anyagi megterhelést jelent az önkormányzat számára. Évente néhány darab új, fedett utasváró kihelyezésére van lehetőség, és ezek a debreceni lakosság által leginkább használt megállóhelyekre kerülnek. A többi utasvárót folyamatosan ellenőrizzük, és amennyiben szükséges, a javításokat megrendeljük. Jelenleg is folyik a botlásveszélyes buszperonok burkolatának felújítása, mely szintén a debreceni utazóközönség kényelmét szolgálja. A távolsági autóbuszmegállók fejlesztésére a 2015-ös költségvetésben nincs pénzügyi forrásunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában