Helyi közélet

2015.07.31. 08:37

Debrecenbe jön a Genesis exgitárosa!

Debrecen - Ebben a formációban négy év után tér vissza a Djabe a cívisvárosba.

Debrecen - Ebben a formációban négy év után tér vissza a Djabe a cívisvárosba.

A város szülötte, Égerházi Attila által 20 éve alapított Djabe, a ­dzsesszt a világzenével ötvöző zenei műfaj legjobb hazai képviselője minden évben lebonyolít egy rövid turnét a Phil Collins és Peter Gabriel nevével fémjelzett egykori progresszív rock­együttes, a Genesis volt gitárosával, Steve Hackett-tel. Ez a formáció a tengerentúlon, Ázsia és Európa kiemelkedő fesztiváljain már nemegyszer 15 ezer ember előtt lépett fel tomboló sikerrel. Most 2010 és 2011 után egy klubkoncerttel tér vissza a városba. Idén júliusban és augusztusban több koncertet adnak Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban. Ennek a sorozatnak a debreceni állomása lesz vasárnap (este 8 órai kezdéssel) a Sikk Klub.

A Djabe special guest Steve Hackett című műsorban Genesis-klasszikusok (Firth of Fifth, Los Endos, In that Quiet Earth); jól ismert Djabe-számok (Dark Soup, Awakening City, Distant Dance, Angklung, és a Forward album darabjai), valamint Steve Hackett szerzeményei (The Steppes, Ace of Wands, Last Train to Istanbul) hangzanak majd fel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában