Helyi közélet

2015.05.18. 20:07

Emberölés Mikepércsen: szakértők következnek

Debrecen - A vádlott első fokon 5 és fél évet kapott, most másodfokon zajlik a büntetőper.

Debrecen - A vádlott első fokon 5 és fél évet kapott, most másodfokon zajlik a büntetőper.Szakértők meghallgatásával, június végén folytatódik másodfokon az a büntetőper, amelyik erős felindulásban elkövetett emberölés vádjával zajlik egy mikepércsi férfi ellen. N. Józsefet januárban nem jogerősen 5 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Törvényszék, mert 2013 nyarán ittasan halálra szurkált egy idősebb férfit, majd az árulkodó nyomok megsemmisítése érdekében felgyújtotta a holttestet rejtő fáskamrát.

Tovább terjedt

A bíróság által megállapított tényállás szerint az állástalan, nehéz körülmények között élő, alkoholista vádlott és hasonszőrű áldozata szoros, afféle apa-fiú viszonyban voltak, a fiatalabb férfi rendszeresen segített a ház körüli munkákban. Társa 2013 tavaszától szeretett volna szexuális viszonyt is kialakítani vele, de a fiú rendre kitért, nem vette komolyan a közeledést.

A bűntett napján a mikepércsi szőlőskertben találkoztak, majd a sértett meginvitálta magához N. Józsefet. Megint jöttek a célzások, s az öreg addig erőszakoskodott, hogy a vádlott az addigi „jóságára” figyelemmel belement az orális szexbe. A sértett azonban többet akart, és addig zsarolta társát, hogy végleg elszabadultak az indulatok: előbbi késsel támadt, ám a fiatalember kicsavarta a fegyvert a kezéből és halálra szurkálta. A holttestet otthagyta, este azonban visszatért és felgyújtotta a fáskamrát. A tűz a lakrészre is továbbterjedt, illetve a tarlón át a szomszédos házakat is veszélyeztette (a tűzoltók és a helyiek oltották el).

Az ítélet ellen az ügyész téves minősítés miatt és súlyosítás érdekében fellebbezett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában