Helyi közélet

2015.04.27. 16:30

Taroltak a kossuthosok az OKTV-n

Debrecen - A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának három diákja is dobogós helyezést ért el az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyén.

Debrecen - A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának három diákja is dobogós helyezést ért el az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyén.

A Debreceni Egyetem gimnáziumának tanulói korábban is szép eredményeket értek el az OKTV-n, olyan azonban igen ritkán fordul elő, hogy öten is legjobb tíz között végezzenek. A diákok tantárgyanként három forduló után kerültek be az országos döntőbe.

A nyelvoktatás kiemelt hangsúlyt kap az intézmény pedagógiai programjában, ami érzékelhető volt a versenyeken. A francia nyelv I. kategóriájában Oláh Edina (13.E osztály) első, Demeter Ditta (11.A) pedig harmadik helyezést ért el. Az utóbbi tanuló teljesítménye azért is kiemelkedő, mert az angol nyelv I. kategóriájában is indult, és az előkelő hatodik helyet szerezte meg. A kossuthos diákok oroszból is remekül szerepeltek, hiszen Hacsi Ágnes Dalma (12.A osztály) a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Német nyelvből - igen erős mezőnyben - a 33. helyet vívta ki magának Károlyi Kristóf (12/B osztály).

Simon Bálint (12.A osztály) pedig történelemből bizonyított: kilencedik helyen végzett tudományos jellegű pályázatával, és az azt követő versenyfeladatokkal.

Az országos döntőbe jutott diákokat felvételi többletpontszám illeti meg, az iskola pedig a ballagáson és az tanévzáró ünnepségen jutalmazza a legeredményesebb tanulókat.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában