Helyi közélet

2015.04.18. 13:15

Szerelemről és reinkarnációiról

Debrecen - Müller Péter kedden a Kölcsey Központban mutatta be új könyvét.

Debrecen - Müller Péter kedden a Kölcsey Központban mutatta be új könyvét.

A közelmúltban jelent meg Müller Péter Halhatatlan szerelem című kötete. Ennek apropóján találkozott debreceni kedvelőivel a Kölcsey Központban, s mesélt arról, mi indította e könyv megírására. Úgy véli, a szerelem életünk legnagyobb misztériuma: olyasmi, amiben csak két ember szerepel. És mivel mind Ádám, mind pedig Éva Istentől ered, így a szerelem egyfajta Isten-élmény, amelyben megélhetjük a teljességet.

Boldog magány

Müller az igaz, örök érvényű szerelemre leginkább Tolnay Klári alakját hozta példaként. Bár a színésznő házassága Darvas Ivánnal lángoló kapcsolat volt, hamar kihunyt a tűz. Ezt követően a színésznő hiába kereste társát, végül arra ébredt rá, hogy az ő sorsa a magány, a szerelem önmagában él, s erre egy jógival való beszélgetés ébresztette rá.

A spiritualista író bevallotta, Tolnayval azért is került jó kapcsolatba, mert mindkettejüket érdekelte a vallás, de a keleti kultúrák, a reinkarnáció, a lélekvándorlás világa is foglalkoztatta őket. A színésznő úgy érezte, előző élete olyan bilincseket rakott rá, amelyeket csakis játékkal tud lerázni. Ez sikerült is, hiszen boldogan halt meg: rájött, az igaz szerelemhez nincsen szüksége társra. „E könyv azért íródott, hogy a nők rájöjjenek, öntudatra kell ébredniük” – árulta el az idős alkotó.

Az írás szolgálat

Az est második felében a közönség kérdezhetett is. Volt, akit az érdekelt, Müller Péter mit gondol egy-egy ember elengedéséről. „Ha bölcsen élünk, nem ragaszkodunk másokhoz, de tudom, hogy ez nem sikerülhet mindenkinek. Szenvednünk kell ahhoz, hogy rájöjjünk, senki sem lehet a miénk, hiszen mi magunk is csak Istené lehetünk” – válaszolta.

Életcéljával kapcsolatban pedig úgy reagált, az írás számára szolgálat, annak megosztása, amit ő kapott az élettől.

A kereszténység és a reinkarnáció összekapcsolódásáról pedig azt mondta, bár ez eretnek nézet, ő mégis úgy értelmezi a Bibliát, hogy abban szerepel a lélekvándorlás, mindezt csupán egy zsinati megállapodás „írta ki” belőle. Génjeink azonban ezeréves tapasztalatok gyűjteményei, így szerinte isteni balgaság lenne a reinkarnálódás hiánya.

HBN–VÉZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában