Helyi közélet

2015.03.12. 12:43

Segítsük szerveinket méregteleníteni

Debrecen - Minden esetben tudni kell, nem szedünk-e olyan gyógyszert, ami kizár 1-1 gyógynövényt.

Debrecen - Minden esetben tudni kell, nem szedünk-e olyan gyógyszert, ami kizár 1-1 gyógynövényt.A bükkszentkereszti füvesembertől, aki nagyanyjától tanulta a gyógyfüvek ismeretét, sokat hallunk a diólevél hatásairól. E növény arra is remek, hogy teájával bedörzsöljük magunkat, mielőtt az erdőbe megyünk, ugyanis vérszívó elleni hatást fejt ki. A diólevél gyomorra is jó. Sokszor, amikor elmegy a hangunk, az attól van, hogy sok a gyomorsav, a szervezet pedig a hangszálakat védi egy szinte felköhöghetetlen nyákos anyaggal. Ezért vagyunk rekedtek. A fehér lepedék a nyelven gyomorhurut jele, igyunk rá 8-10 hétig diólevélből teát. Okozhat savat a vörösbor is, amit szódabikarbónával és fehér akácvirággal is gyógyíthatunk. Sokan kérdezik, mitől van a reflux - mondta Gyuri bácsi. Az alapbaj lehet a gyomorideg is, aminek hurut, majd túlzott savképződés a következménye, legvégsőbb esetben pedig fekélybetegség. Az orbáncfű nagyon hatékony savcsökkentő és emésztésjavító, de megszívlelendő az esetében is, hogy nem mindenkinek és nem mindig: vérhígító hatása miatt azzal nem szedhető, és szívgyógyszerrel sem, mert csökkenti a felszívódását. Most sem győzte hangsúlyozni Gyuri bácsi, hogy tájékozódnunk kell, mielőtt kúraszerűen elkezdünk gyógyteát fogyasztani.

- Tessenek kérem orvoshoz menni! Én is járok, de nem szedek gyógyszert. Az orvos időt ad, hogy tegyem rendbe magam. De ő vizsgál, ő nézi a leleteket. Amikor magas volt a vérnyomásom, három hónap alatt a galagonyatea rendbe tett. Akinek alacsony vagy ingadozó, az igyon fehér fagyöngyteát. Míg a koffeinnel csupán 2 óráig tartható fenn e hatás, a tea teintartalma miatt 6 óráig - mondta. Az Európai Unióban azt állítja egy felmérés, hogy tíz év múlva sokan depresszióban, szív- és érrendszeri bajokban halnak meg. Ez esetben is az okokat kellene keresni és orvosolni – hallottuk a tanácsot.

Szívek őrzője

A galagonya virágos hajtása viszont olyan csodálatos, hogy az ereket rugalmasan tartja, így lerakódás nem tud képződni. A májat és a vesét is segíteni kell a méregtelenítésben. Heti egy csésze tea, váltogatva, nagyon jó erre. A gyermekláncfű például, amely a cukorbetegség megelőzésére és elején is hatásos. A mezei katáng a bélrendszer és az epe működését is segíti, emellett még szintén a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére is jó. Heti egy csésze kisezerjófű-teával sokat segítünk a májunknak. Amikor baj van, viszont naponta kell inni ezeket. Máj, epe, vese és hólyag működési bajának megelőzésére az aranyvesszőfű javasolt. Hat hét alatt felszívódhat a ciszta a májon, ha diólevél kerül rá kívülről dunsztkötésben, illetve megisszuk - tudtuk meg.

A vese segítője

Nagy feladat hárul a vesénkre, rossz működése a magas vérnyomás és a reuma alapja. Nyírfalevél, nagycsalán és mezei zsurló hármasa segít rajta, viszont amikor nagy a baj, az utóbbi kettőt csak kúraszerűen használhatjuk, mert a vese a kovasavat nem bírja. A veseciszta fölé éjjelre helyezzünk zsurlófüvet.

Sokak panasza, a cukorbetegség is szót kapott az előadáson. Cukorbetegségre való hajlam esetén, az étrend szabályozásával elérhető egyensúlyi állapot fenntartására és elősegítésére létezik egy teakeverék, amit a füvesember honlapján ajánl.

HBN


A bükki füvesember százakat okított Debrecenben a gyógynövények használatára.


Debrecen - A keleti gyógyítás szerint ősszel és tavasszal tisztítókúra kell a szervezetünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában