Helyi közélet

2015.03.19. 14:52

Klikkeljünk, hogy debreceni nyerjen!

Debrecen - Hercz Vilmos munkáját újabb kitüntetéssel ismerhetik el az Országos Táncháztalálkozón.

Debrecen - Hercz Vilmos munkáját újabb kitüntetéssel ismerhetik el az Országos Táncháztalálkozón.

A Debreceni Népi Együttest vezető Hercz Vilmost is jelölték az OTP Táncház Díjra, amelyet negyedik alkalommal ítélnek oda olyan népzenész vagy néptáncos egyéniségnek, aki aktív előadóművészként és oktatóként tevékenykedik, gyűjtési eredményei vannak a népművészet terén, és aki a táncházmozgalom kiemelkedő személyisége.

A Népművészet Ifjú Mesterét most szavazatainkkal segíthetjük ahhoz, hogy a fővárosban március végén megrendezendő Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron megkaphassa a nívós kitüntetést.

Még két napig támogathatjuk

Ezen a felületen március 22-e délig egyetlen kattintással segíthetjük a cívisvárosi művészt a döntőbe kerüléshez, ahol szakmai zsűri dönt majd a győztesről.

Hercz Vilmos 2007-ben végzett a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-pedagógus szakán. Ezt megelőzően 2005-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet, 2006-tól pedig a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője. Az Év Művészeti vezetője nívódíjjal 2013-ben tüntette ki a Martin György Néptáncszövetség. A helyi népművészeti rendezvények rendszeres résztvevője, legutóbb a március 15-i ünnepségen láthattuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában