Helyi közélet

2014.12.02. 15:02

Nézőpont: Elfeledve

<em>Joggal kérdezik a püspökladányiak, hogy ők miért nem érnek annyit, mint például a hajdúszoboszlóiak, a kisújszállásiak vagy akár a törökszentmiklósiak. Miért kell nekik még legalább hat évig elviselni a kamionforgalmat, a zajt, a bűzt, és miért kell rettegnie a Püspökladányban piros jelzésnél megállni kényszerülő autósnak, hogy hátulról majd jól megtaszajtja egy termetes gépjármű?</em> Kovács Zsolt írása.

Joggal kérdezik a püspökladányiak, hogy ők miért nem érnek annyit, mint például a hajdúszoboszlóiak, a kisújszállásiak vagy akár a törökszentmiklósiak. Miért kell nekik még legalább hat évig elviselni a kamionforgalmat, a zajt, a bűzt, és miért kell rettegnie a Püspökladányban piros jelzésnél megállni kényszerülő autósnak, hogy hátulról majd jól megtaszajtja egy termetes gépjármű? Kovács Zsolt írása.

És ha már a közlekedésnél tartunk, a gyalogosoknak miért kell a zöld jelzésnél is hihetetlen körültekintéssel átmenni a gyalogátkelőn, tartva attól, hogy a megpakolt kamion esetleg nem tud megállni a neki pirosat mutató lámpa előtt? Nem kitaláció egyik sem! Valós veszély. Mindez azért, mert – szerintem – Püspökladányból egyszerűen elfelejtették kivinni a 42-es főút átmenő gépjármű forgalmát. Elfelejtkeztek a városról, a problémájáról. Nem most, nem tavaly, hanem legalább tíz, de lehet, tizenöt éve. Már rég készen kellene lenni a 4-es és 42-est összekötő útnak. Az elkerülőnek, mint ahogy megkapták a törökszentmiklósiak, kisújszállásiak, hajdúszoboszlóiak. Mi, ladányiak, viszont kaptunk ígéretet, autópályára, ami majd kiviszi a forgalmat. Örülni kellene, de nem tudok. Nem tudok, mert ahogy mostanság vagyunk az Unióval, nagy tételben nem mernék fogadni, hogy országunk megkapja azt a pénzt, amire számít. És ha nem? Akkor lehet, nem lesz M4-es. Mi pedig, ladányiak, maradunk a bűzben, zajban, veszélyben. Igaz, lehet több traffipax, ami jól megbünteti a szabálytalankodó ladányiakat is, lesz több zöldünk a főút mellett, simább lesz a 42-es, és persze nagyobb lesz forgalom. Mert az évről évre növekszik.


Püspökladány - Addig is marad a kopóréteg-csere, parkosítás, portalanítás és a sebességkontroll.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában