Helyi közélet

2014.12.18. 19:23

Ki társalgott, ki vitázott

Debrecen - China Tibor Zsolt személyében megnevezte a távozó főépítész utódját a polgármester.

Debrecen - China Tibor Zsolt személyében megnevezte a távozó főépítész utódját a polgármester.A temetkezési díjak változásáról és a tömegközlekedést működtető Cívisbusz konzorcium több mint 2 milliárd forintos kompenzációjáról szóló rendeletek körül kialakult élénk viták hoztak némi izgalmat csütörtökön a debreceni közgyűlés életébe, ami egyébként – a jelenlévő politikusok értékelését kölcsönözve – konstruktív hangulatban zajlott.

Voltak képviselők, akik végigtársalogták az ülést, de olyan is akadt, aki többször is hangosan telefonált, vagy internetezett. Pedig a 24 napirendi pont között akadtak olyanok, amelyek várhatóan hosszú évekre meghatározzák a hivatal működését. Ilyen például a polgármesteri hivatal szervezeti átalakítása, amely értelmében létrejön a polgármesteri kabinetiroda, ennek egyik csoportja a lakosság és a tisztségviselők közötti kapcsolattartásért felel.

A városatyák egyöntetűen támogatták a rendeletmódosítást, miként azt is, hogy Kováts Ákos távozó főépítész utódja China Tibor Zsolt legyen. Azt a bizottsági javaslatot viszont nem fogadták el, ami 30 ezerről 40 ezer forintra emelte volna a felügyeleti bizottsági tagok tiszteletdíját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában