Helyi közélet

2014.12.16. 10:33

Egy szál virág Pista sírjára

Debrecen - Minden idők egyik legnagyobb kézilabdásától veszünk végső búcsút szerda délután a Debreceni Köztemetőben.

Debrecen - Minden idők egyik legnagyobb kézilabdásától veszünk végső búcsút szerda délután a Debreceni Köztemetőben.

Élete végéig Varga Pista maradt, ami egy 71 éves ember életében nem a tiszteletlenséget, hanem éppen az ellenkezőjét jelenti. Aki sikerei elmúltával is így maradt meg az emlékezetben, azt nagyon szeretik az emberek, s ezt csak kiérdemelni lehet. A világ- és Európa válogatott, két olimpián résztvevő, a címeres mezt 126-szor (más források szerint 127-szer) magára öltő, négyszer a Budapesti Honvéddal és egyszer (1975-ben), a Debreceni Dózsával bajnoki címet szerző, ötszörös kupagyőztes, hatszoros gólkirály, abszolút német gólrekordot tartó Varga István mindenhol és mindenkor kivívta magának az elismerést.

Hetvenedik születésnapján arról beszélt, hogy annak idején megérezte, Debrecenbe kell jönnie, mert hiába halmozott sikert sikerre a fővárosban, arra a határtalan szeretetre vágyott, amit az itteni szurkolók tudtak csak megadni neki. Egy kivételes képességű játékos találkozott egy kivételesen rajongani tudó közönséggel. Ebből született meg a sokak számára életük legfelejthetetlenebb élménye, a Honvéd otthonában kivívott bajnoki cím debreceni legendás megünneplése, amiről Pista úgy nyilatkozott: nem cserélte volna el egy világbajnoki címért sem.

Szerda délután mégis búcsúznunk kell tőle (csak egy szál virággal!), mert végleg hazatér Abonyba, ahol szülei mellé temetik.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában