Helyi közélet

2014.11.25. 16:17

"Lelakták" a Benedek teret

Debrecen - Katasztrofális a Benedek tér és a (volt) Meteor Mozi környéke - írja olvasónk.

Debrecen - Katasztrofális a Benedek tér és a (volt) Meteor Mozi környéke - írja olvasónk.A park is szörnyű állapotban van - ráadásul a másik oldalán iskola található -, de főleg a mozi bejárata olyan, mintha hajléktalanszálló lenne. Nagyon rossz külsejű emberek vannak, alszanak ott - fejezte ki debreceni olvasónk kétségeit a Benedek tér környékével kapcsolatosan.

Mint hozzátette, fél arra járni, s a helyzetet súlyosbítja, hogy reggelente most már később világosodik, esténként pedig korábban sötétedik - nem is beszélve a gyerekekről, akik arra kénytelenek iskolába menni.

A tulajdonos dolga is

"A terület rendszeres takarítását a Dehusz Kft. foglalkoztatottjai végzik. Sajnálatos módon a Meteor mozi bejárata és annak környéke folyamatosan szemetes az ott megforduló emberek miatt. Maga az épület magántulajdonban van, így az előtte lévő közterület takaríttatását a tulajdonosnak kellene végrehajtania. Ennek ellenőrzését a Debreceni Közterület-felügyelet látja el. Ezen túl természetesen hivatalunk lehetőségéhez mérten – mint ahogy eddig is megtette – takaríttatja a Benedek teret. A hajléktalanoknak való esetleges segítségnyújtásra vannak hivatott szervek, civil szervezetek városunkban. A jelzés után külön intézkedtünk a terület ismételt takarításáról (a levélírónak már postáztuk a válaszunkat a héten)" - áll a debreceni polgármesteri hivatal válaszában.

HBN


Ellenőrzik a rendőrök is

Debrecenben a rendőrök folyamatosan látnak el a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében járőrszolgálatot, mely során ellenőrzik az említett területet is. Amennyiben az egyenruhások ennek során szabálysértést, bűncselekményt észlelnek megteszik a szükséges intézkedéseket - válaszolt megkeresésünkre a rendőrség szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában