Helyi közélet

2014.11.12. 19:25

Könyvvásár a magyar nyelv napján

Debrecen - Különleges akcióval emlékezik meg november 13-án, csütörtökön a magyar nyelv napjáról a Debreceni Nyári Egyetem.

Debrecen - Különleges akcióval emlékezik meg november 13-án, csütörtökön a magyar nyelv napjáról a Debreceni Nyári Egyetem.

Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án a magyar nyelv napjává nyilvánította november 13-át. A magyar nyelv megőrzésének és ápolásának ügyét 1927 óta képviselő Debreceni Nyári Egyetem néhány éve egy egyéni kezdeményezéssel járul hozzá az ünnepléshez.

Az intézmény a különleges alkalomból a saját fejlesztésű Hungarolingua magyar nyelvoktató tankönyvsorozatának bizonyos darabjait jelentős árengedménnyel bocsátja az érdeklődők rendelkezésére. Jelképes, 2 és 3 eurónak megfelelő összegért lehet megvásárolni a kiejtés gyakorlására szolgáló fonetikai gyakorlatokat (hanganyag és kiadvány), az igekötők elsajátításában segítséget nyújtó szógyűjteményeket, emellett a magasabb szintű nyelvtanulóknak való, teszteket tartalmazó Tudáspróbát, illetve a novelláskötetet. Ezen kívül a többi kiadványt minimum 30 százalék árengedménnyel kínálják.

A vásár a Főépület (Egyetem tér 1.) földszintjén lesz a büfé előtt, november 13-án 10-től 14 óráig. Aki nem tud eljönni, az postán is rendelhet az intézménytől – ebben az esetben a postaköltség a megrendelőt terheli.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában