Helyi közélet

2014.09.19. 12:37

Küldjön hírt! - Egy debreceni fiatal filmje a világ körül

Debrecen - A debreceni Illés Attila Robinson című filmje uruguay-i bemutató után már az USA-ba, Spanyolországba, és Franciaországba is meghívást kapott.

Debrecen - A debreceni Illés Attila Robinson című filmje uruguay-i bemutató után már az USA-ba, Spanyolországba, és Franciaországba is meghívást kapott.Mint hírül adtuk  a fiatal filmes alkotása augusztusban bemutatásra került uruguay-i filmközpont (Cinemateca Uruguaya) által rendezett nemzetközi fesztiválon. A film következő állomása a Dél-Karolinában megrendezett Lowcountry Short Film Fesztivál, amely már holnap kezdődik és egyedüli magyar filmként az ottani idő szerint szeptember 21-én vetítik. Október 4-10. között tartják továbbá Spanyolországban a 15. Pamplonai Filmfesztivált, ahol még két magyar filmmel együtt kerül vetítésre. Itt Kárpáti György Mór diplomafilmje, a Provincia és Hartung Attila Fasírt című filmje is látható lesz. Október 10-12. között Párizsban lesz megrendezve  a Festival du Premier Court-Métrage, az elsőfilmesek fesztiválja, ahol szintén vetítésre kerül a Robinson.

Illés Attila filmjét itthon előre láthatólag a Filmalap által rendezett Filmhéten lehet először megtekinteni, bemutatják 2014. október 13. és 19. között. Az alkotó idén végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem Látványtervező Művész mesterszakán, M. Tóth Géza osztályában. Attila Debrecenben született, itt végzett az Ady Endre Gimnázium Dráma tagozatán. A Robinson rendezőként az első filmje, melynek témavezető tanára Miklauzic Bence volt.

A stáb

Főszerepben: Czene Csaba

Operatőr: Simon Tamás

Hangmérnök: Bodnár Dávid & Zándoki Bálint

Vágó: Kővári Szabolcs

Zene: Kovács Levente

Írta és rendezte, látványtervező: Illés Attila

További információk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában