Helyi közélet

2014.09.18. 14:14

Jobbik: ne közpénzből kampányoljon a Fidesz!

Debrecen - Az ellenzéki képviselők szerint a kormánypárt törvénytelenül és etikátlanul járt el.

Debrecen - Az ellenzéki képviselők szerint a kormánypárt törvénytelenül és etikátlanul járt el.Közpénzből finanszírozott kampánykiadványt az önkormányzat egyik cége – állította a Jobbik polgármesterjelöltje. Kőszeghy Csanád Ábel elmondta: néhány napja a helyhatóság egyik cége, a Cívis Ház Zrt. 90 ezer példányban megjelentette az ingyenes Város Központ Magazin (VKM) úgymond különszámát, amelynek címe „Az alkotás 16 éve”. A Fidesz éppen ennyi ideje került hatalomra a városban. Az újságban több helyen az 50-es éveket idéző stílusban dicsérik Kósa Lajost és az alpolgármestereket – jelentette ki a Jobbikos politikus. Mint fogalmazott, a magazin fényképekkel illusztrálva mutatja be az elmúlt időben létrejött nagyobb beruházásokat, akár volt köze hozzá a városnak, akár nem.

Kőszeghy Csanád Ábel arról is beszámolt, hogy az újságról megkérdezte a cívis ház vezérigazgatóját. Ő azt állította, annak előállítása és terjesztése kevesebb mint egymillió forintba került. Ez Kőszeghy szerint hihetetlennek tűnik.

Ágoston Tibor önkormányzati képviselő, a Jobbik debreceni frakcióvezetője arra emlékeztetett, az elmúlt 16 évben az önkormányzatnak a látványberuházások miatt akkora adóssága keletkezett amely majdnem csődhöz vezetett. Ráadásul a debreceni vagyonkezelő még mindig 16 milliárd forinttal tartozik.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában