Helyi közélet

2014.09.01. 08:14

Biciklik: több tároló kellene

Debrecen - A város tervezi több tároló és támasz építését, ám látványos javulás csak 2015-ben várható.

Debrecen - A város tervezi több tároló és támasz építését, ám látványos javulás csak 2015-ben várható.A kerékpár-tárolási helyzet javulása a közterületeken folyamatosan történhet, látványos javulásra egy-két éven beül lehet számítani – válaszolta kérdésünkre Scheffer Attila, a városépítési osztály vezetője. A városházán arról érdeklődtünk, hogy a kerékpárút-hálózat egyébként örvendetes bővülésével miért nem tart lépést a kerékpártámaszok, kerékpártárolók létesítése. Ezt egyébként több olvasónk is észrevételezte hozzánk eljuttatott levelében. A leveleket azt követően kaptuk, hogy a National Instruments jóvoltából a Modem mellett egy korszerű és látványos kerékpártámaszt adtak át augusztus 19-én. Olvasóink amellett, hogy örültek a kerékpártámasz létesítésének, megfogalmazták kifogásaikat is. Például miért nem a piacok vagy az egészségügyi intézmények mellett alakítanak ki újabb biciklitárolókat, biciklitámaszokat.

Piac utcán is lesznek

– Számos kerékpárút-építés esetében – például a Böszörményi út, Füredi út – a pályázat kötelezővé tette kerékpártárolók kihelyezését is – mondta Scheffer Attila. – A hivatal a pénzügyi források figyelembevételével önállóan is helyeztet ki kerékpártárolókat. Tavaly közel 50 darabot telepítettek, mégpedig elsősorban játszóterekhez, oktatási intézményekhez, nagyobb közforgalmú hivatalokhoz. A Piac utcán most zajló járdaburkolat-felújítás és zöldfelület-rendezés után 8 darab kerékpártárolót helyeznek ki. A piacok környékén van kerékpártároló, a belvárosban is számos helyen található, de igyekeznek ezeket bővíteni.

HBN-KZS

A témáról bővebben a Napló mai számában olvashatnak.


26 darab kerékpár biztonságos rögzítésére alkalmas, a belváros megújuló városképébe illeszkedő, azt tovább színesítő kerékpártárolót adtak át a National Instruments (NI) támogatásával a MODEM bejáratánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában