Helyi közélet

2014.07.12. 20:41

Nagyon sokan „búcsúztak” szombaton a Munkácsy-trilógiától

Debrecen - Legtöbben reménykedően, míg mások dühösen fogalmazták meg véleményüket a képek további sorsáról.

Debrecen - Legtöbben reménykedően, míg mások dühösen fogalmazták meg véleményüket a képek további sorsáról.

Sokakat az sem zavart, hogy a földszintig kígyózó sorban kellett várakozniuk, és akár negyedóra is eltelt, amíg bejuthattak a Munkácsy-trilógiának helyet adó terembe a Déri Múzeumban. Az átlagos látogatottság kétszerese annak szólt, hogy jelen állás szerint egyelőre ezen a hét végén látható utoljára együtt a három Krisztus-kép. Ennek megfelelően a múzeum szombaton meghosszabbított nyitva tartással várta a „búcsúzásra” érkezőket, mert az a rögtönzött adatgyűjtésünkből kiderült, szinte kivétel nélkül az esetleges utolsó alkalom játszott szerepet a trilógia megtekintésében.

Mint arról Fodor Éva Irén tárvezető muzeológus beszámolt, még Győrből is érkeztek látogatók ilyen céllal, és többen jöttek a fővárosból is, de természetesen a debreceniek is sokan felkeresték újra a Munkácsy Termet. Az első két tárlatvezetése alatt zsúfolásig megtelt a terem úgy, hogy több tucatnyian a lépcsőkön rekedve hallgatták a kiszűrődő hangokat. A bentiek arcán a szokásosnál is nagyobb volt a megilletődöttség, látszott rajtuk, átérzik, hogy talán utoljára látják együtt a három remekművet – tette hozzá.

A vendégkönyv tanúsága szerint a legtöbben reménykednek ennek ellenkezőjében, de akadtak, akik a kormányt, illetve személyesen Kósa Lajost hibáztatják a kialakult helyzetért.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában