Helyi közélet

2014.07.15. 07:33

Mind kevesebb a baleset

Püspökladány - Augusztus 31-ig fokozott ellenőrzést rendeltek el a kapitányság területén a balesetek visszaszorításáért.

Püspökladány - Augusztus 31-ig fokozott ellenőrzést rendeltek el a kapitányság területén a balesetek visszaszorításáért.

A 42-es számú főút forgalmáról a napokban Püspökladányban tartott lakossági fórumon szóba került a főút balesetveszélyes volta, valamint az is, hogy miként lehetne csökkenteni a kamionforgalom által keltett rezonanciát. Ez gyorsan amortizálja a lakóépületeket.

Tóth Lajos, Bocskai úti lakos az utóbbi időben történt baleseteket sorolta a fórumon, és arról érdeklődött, vajon van-e elég rendőr a területen, van-e rendszeresen sebességmérés, és a gyorshajtó külföldi autósokat meg lehet-e büntetni?

A püspökladányi rendőrkapitányság vezetője, Aranyi István ezredes hangsúlyozta, legnagyobb százalékát a baleseteknek helyiek okozzák. A teljes kapitányság területén 209 baleset történt tavaly, amelyből 61 személyi sérüléssel járt. A főutakon csökkent az ilyen esetek száma, a 4-esen tavaly 13-ról 9-re, a 42-esen 12-ről 10-re. Tavaly a balesetek 8 százalékát okozták külföldiek, idén még egyet sem.

A 2013–14-es első félévi adatokat összehasonlítva kiderül (figyelembe véve, hogy ezek elsődleges, nem végleges baleseti adatok), hogy 28-ról 21-re csökkent a személyi sérüléses balesetek száma, tehergépkocsi 9-et okozott. A legfőbb okok a kanyarodás közbeni figyelmetlenség, az elsőbbség meg nem adása, a gyorshajtás.

HBN

A teljes cikk a Napló keddi számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában