Helyi közélet

2014.07.07. 16:04

Középpontban az óvodai nevelés

Debrecen - Megkezdődött július 7-én, hétfőn a Debreceni Egyetemen a kétnapos V. Óvodapedagógiai Nyári Akadémia.

Debrecen - Megkezdődött július 7-én, hétfőn a Debreceni Egyetemen a kétnapos V. Óvodapedagógiai Nyári Akadémia.

A Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete a Magyar Óvodapedagógia Egyesülettel közösen rendezi hagyományos szakmai találkozóját minden évben a vizsgaidőszak utáni első napokban a Debreceni Egyetemen, ahol az ország minden részéből érkeznek az óvodapedagógusok. Az idei konferenciára százan jelentkeztek, köztük határon túli, kárpátaljai, erdélyi és felvidéki szakemberek is.

Az óvodapedagógusok mellett egyre nagyobb számban vesznek részt a konferencián tanítók is, hiszen a kisgyermekkor pedagógiai kérdései mindkét szakmaterület képviselőit érintik. Az idei akadémia délelőtti előadásai mellett délutánonként a gyakorlatban kiváló eredményeket elért óvodák osztják meg tapasztalataikat a kollégákkal – mondta Chrappán Magdolna, a Neveléstudományok Intézetének docense.

Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógia Egyesület elnöke a konferencia témái között említette a köznevelési törvény bevezetésének köszönhető változásokat, illetve a hátrányos helyzetű és problémás gyermekek számának növekedése által okozott nehézségek megvitatását.

Az idei akadémiával új hagyomány veszi kezdetet, az óvodapedagógia területén eredményeket elért egyetemisták is bemutatkozhatnak: az első alkalommal a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem három óvodapedagógus hallgatója érkezett Debrecenbe, akik a helyi tudományos diákkörön belül a legkiválóbb munkákat készítették el idén.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában