Helyi közélet

2014.07.22. 12:14

Kevesebb a baleset az ellenőrzések óta

Hajdú-Bihar - A gyorshajtókat és az ittas járművezetőket igyekeznek kiszűrni.

Hajdú-Bihar - A gyorshajtókat és az ittas járművezetőket igyekeznek kiszűrni.Több mint 8500 járművezetővel fújatták meg az alkoholszondát a rendőrök júniusban a fokozott rendőri ellenőrzés során, közülük 42-en voltak ittasak – közölte Plásztán-Kopcsa Kamilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, akinél az akció eddigi tapasztalatairól érdeklődtünk. A főhadnagy arról tájékoztatott, hogy gyorshajtás miatt 26 alkalommal indult közigazgatási eljárás a szabályszegőkkel szemben. Az ellenőrzésben részt vevő közterületi állomány júniusban összesen 14 millió 941 ezer forint helyszíni bírságot szabott ki.

A fokozott ellenőrzések május 16-án indultak. A Pünkösd előtti sajtótájékoztatón Bacsó Attila alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető azzal indokolta az akciót, hogy országosan 11, megyénkben pedig 6 százalékkal emelkedett az év első öt hónapjában a balesetek száma az előző év azonos időszakához képest. Az ellenőrzés kezdete óta viszont javult a helyzet. Május 16. és június 30. között 13,3 százalékkal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, mint tavaly, ugyanebben az időszakban – 2013-ban 128, idén pedig 111 ilyen következett be.

HBN

A cikk folytatása a Napló szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában