Helyi közélet

2014.04.25. 16:32

Először a belső vizsgálatot végezték el

Debrecen - A város önkormányzata teljes körű biztosítással rendelkezik az ingó és ingatlan vagyontárgyak tekintetében – közölte a polgármesteri hivatal a Modemben történt képlopással kapcsolatban újságírói érdeklődésre.

Debrecen - A város önkormányzata teljes körű biztosítással rendelkezik az ingó és ingatlan vagyontárgyak tekintetében – közölte a polgármesteri hivatal a Modemben történt képlopással kapcsolatban újságírói érdeklődésre. Ezen szerződésnek mellékletében tételesen fel vannak sorolva egyes nagy értékű vagyontárgyak, közte az Antal-Lusztig gyűjtemény 3,17 milliárd forint értéken. A gyűjtemény minden egyes darabjának biztosítási értéke tételesen meg van határozva. A biztosítás kedvezményezettje az önkormányzat” – áll a tájékoztatásban.

– Az ember egy ilyen feljelentéssel nem bohóckodik, teljes bizonyossággal meg kellett győződnünk róla, hogy a két műalkotás nincs az épületben – válaszolta dr. Kukla Krisztián, a Modem ügyvezetője arra a kérdésünkre, hogy miért csak egy hét után értesítették a rendőrséget. – A hiányt felfedezve szigorú belső vizsgálatot rendeltem el, melyben a képraktár kezelésében nem érintett munkatársak vettek részt, ellenőrizve a teljes 5000 négyzetméteres épületet. Ezek a lépések szükségesek voltak ahhoz, hogy nem kizárva a bűncselekmény lehetőségét végül feljelentést tegyünk – hangsúlyozta.

HBN


Elloptak két képet a Modemből

Debrecen - Elloptak két nagy értékű festményt a Modemből; Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotását, amelyeknek az értéke összesen több mint százmillió forint – értesült a nol.hu.


Nol: elloptak egy Csontváry-festményt a MODEM-ből

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A debreceni MODEM raktárából ellopták Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotását, amelyeknek az értéke összesen több mint százmillió forint - adta hírül a nol.hu.


Képlopás - Antal Péter: a két eltűnt kép együttes értéke több mint 100 millió forint

Debrecen, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Eltűnt két nagyértékű kép a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából - erősítette meg a nol.hu információját Antal Péter, az alkotások tulajdonosa csütörtökön az MTI-nek. A MODEM azt közölte, hogy a debreceni önkormányzat az intézmény vonatkozásában teljes körű vagyonbiztosítással és általános felelősségbiztosítással rendelkezik.


Közlemény - A MODEM ügyvezetőjének közleménye

Debrecen - A MODEM Modern Debreceni Nonprofit Kft. a múlt héten feljelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon két festmény eltűnésének ügyében.


Van biztosítás a képekre

Debrecen - Az önkormányzat a MODEM vonatkozásában teljes körű vagyonbiztosítással és általános felelősségbiztosítással rendelkezik – hangsúlyozza dr. Kukla Krisztián ügyvezető a Modem csütörtökön kora délután kiadott közleményében.


Képlopás - MODEM: csak annyi bizonyos, hogy eltűnt két kép

Debrecen, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Valóban eltűnt két nagy értékű kép a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ műtárgyraktárából, és nem kizárt hogy ellopták az alkotásokat, de a lopás tényét nem tudják megerősíteni - mondta Kukla Krisztián, a MODEM igazgatója csütörtök délután az MTI érdeklődésére.


Nézőpont: Eltűnés előtt, eltűnés után

Képet vegyenek, képet vegyenek! Valódi, Csontváry Kosztka meg Nemes Lampért! Ócsírt adom, de csak magának, nem sok, csak 10 millió darabja! Képet vegyenek, alkalmi vétel! – na, így egészen biztosan nem fogják árusítani a Modemből hetekkel ezelőtt eltűnt két értékes festményt. Kovács Zsolt írása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában