Megérdemelt győzelem!

2024.06.17. 11:03

Hajdúsági kick-box Világkupa-győztest ünnepelhettek Kabán

Korcsok Nikolettnek köszönhetően aranyérem is jutott Hajdú-Bihar vármegyébe a 29. Magyar Kick-box Világkupán.

Marján László

Csapatkép. Balról: Rácz Lajos, Korcsok Nikolett, Tölcsér Krisztián és Rácz Krisztián

Forrás: Rácz Kickboxing Team

A kick-box idei egyik legnagyobb és legrangosabb versenyére 50 ország 2700 versenyzője adta le a nevezését. A négy napon át tartó komoly nemzetközi megmérettetésen 14 tatamin és 4 ringben folytak a küzdelmek. Rendkívül erős és népes mezőny gyűlt össze a súlycsoportokban, mindenkinek kiváló ellenfelek ellen kellett megküzdenie egy-egy dobogós helyezésért. A június 13. és 16. között a budapesti BOK csarnokban rendezett viadalon a kabai Rácz Kickboxing Team két versenyzője is jelen volt és szenzációs sikereket értek el.

A kick-box verseny helyszíne
A kick-box verseny helyszíne
Forrás: Rácz Kickboxing Team

Tölcsér Krisztián friss utánpótlás magyar bajnokként (cadet II., +69 kg, light contact) első világkupájára érkezett, ahol remekül helytállt, de érmet még nem sikerült szereznie. Sajnos nem sikerült a bravúr a későbbi győztes német ellenfele ellen, a 16 között búcsúzott a világkupától. 

Mentálisan nagyon sokat kell még erősödnie ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnyben is sikeres legyen

– vélekedett edzője, Rácz Krisztián.

Kick-box világkupa győztes

Korcsok Nikolett (felnőtt, +70kg, kick-light) végig kiegyensúlyozottan versenyezve szlovák, török, spanyol ellenfelei ellen győzedelmeskedett és megérdemelten lett újra világkupa győztes!

Utánpótlás korosztályban is komoly sikereket ért el Niki, de a felnőtt mezőnyben is van már Európa- és világkupa győzelme. ha megtartja a jelenlegi bombaformáját, akkor az őszi felnőtt Európa-bajnokságon is jó esélye lehet a tornagyőzelemre. 

Korcsok Nikolett török elleni győzelme
Korcsok Nikolett török elleni győzelme
Forrás: Rácz Kickboxing Team 

A világkupán Rácz Lajos egyesületi elnök és Rácz Krisztián edző segítette a versenyzők minél sikeresebb szereplését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában