Helyi közélet

2014.04.24. 17:32

„Egy út, amely összeköt”

Pocsaj - Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkőletétel.

Pocsaj - Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkőletétel.

A tájékoztatóra, nyitórendezvényre és ünnepélyes alapkőletételre délután 2 órakor került sor.

Kecskés Gyula polgármester elmondta, hogy „vért izzadtak”, hosszú út áll mögöttük, és előttük úgyszintén az útépítés kapcsán. A két község közösen pályázott és nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, melynek megvalósítására idén kerül sor, és augusztus közepéig be is fejeződik.

A polgármester tájékoztatott arról, hogy a projekt célja a közúti infrastruktúra fejlesztése, a célterület megközelíthetőségének megkönnyítése, az emberek és az áruk határon történő könnyebb áthaladása. Pocsaj és Biharfélegyháza között ezáltal javítják a határon való átkelést, lecsökkentve a távolságot, utazási időt, valamint megnövelve az utazás biztonságát.

Az út 5,5 km-es szakaszon és 6 méteres szélességben épül, a beruházás megvalósítása során a régi Cseteházi-híd helyére is új híd épül majd.

Az ünnepséget a pocsaji néptánccsoport előadása zárta.

- Nagyné Kelemen Mónika - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában