Helyi közélet

2014.03.05. 09:02

Jegyzet: Vidéki krémes

<em>Megyek Pirka nénihez, mert hívott. Krémest süt, és különben is, van kérdeznivalója. – Te tanultál, tudod, hogy mennek ezek ott fent – így mondja. A néne ott kuporog a háromlábú lócán, de a kedve nem a régi</em>. <strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Megyek Pirka nénihez, mert hívott. Krémest süt, és különben is, van kérdeznivalója. – Te tanultál, tudod, hogy mennek ezek ott fent – így mondja. A néne ott kuporog a háromlábú lócán, de a kedve nem a régi. Horváth Borbála jegyzete.A krémes az asztalon – szemet gyönyörködtető, habos, a teteje napsárga a házi tojástól – és mellette az értesítő.

– No, milyen? – kérdi bosszúsan.

– Kicsit transzzsírsavas – ugratom –, de azért nekem ízlik. Emiatt van úgy neki keseredve? Ne változtasson receptet, az nem nekünk szól – nyugtatom.

– Azt írja, a vidék fejlesztésére szolgáló hivatal értesítője – erősködik.

– Értse meg, ez nem a vidéki embernek szól. Azoknak, akik azzal tudnak valamicske pénzt keresni, hogy minőségi terméket állítanak elő, tudja, tanyasi tojásból, házi hájas tésztából, ahogy kell, és őket különböztetik meg a gyárak olykor silány élelmiszereitől – magyarázom, de látom, nem érti, miért kiválóság ma az, ami neki születése óta természetes, így másra terelem a szót: – Időpontot kapott-e a „hát Marira”? (így hívja a gerinc-MRI-t).

– Júniusra.

A válasz hallatán igyekszem úgy ügyeskedni az újság hajtogatásával, hogy az unokája képét megmutassam, de az egészségügyi tárca közleményébe ne tudjon beleolvasni.

- Horváth Borbála -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában