Helyi közélet

2014.02.10. 19:29

Próbaüzem közben „finomra hangolnak”

Debrecen - Kicsinosítják a pálya környékét a tervezetten túli munkákkal.

Debrecen - Kicsinosítják a pálya környékét a tervezetten túli munkákkal.Városátalakító erejű lesz a kettes villamos beindítása – jelentette ki Császi Jenő, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. forgalmi igazgatója a társaság hétfői sajtótájékoztatóján.

Az új járat menetrendjének kialakítása és a buszközlekedés módosítása kapcsán hangsúlyozta: fontos szempont volt, hogy a „kettes” a forgalomban előnyt élvezzen, az átszállásoknál a várakozási időt minimalizálják, s az üzemeltetési költségek ne emelkedjenek.

Állami vállalás

Kósa Lajos polgármester beszámolt arról, hogy még zajlik a műszaki átadás-átvétel, a próbaüzem során felmerülő kisebb-nagyobb hibák javítása, utóbbiak a Salétrom utcai telephelyen adódnak. Ezen túl folyik a tervezőasztal mellett kialakított szabályozás hozzáigazítása a „valósághoz”, vagyis a közlekedésirányítási rendszer, az infrastruktúra, a kocsikiszolgálás logisztikájának beszabályozása.

HBN

A cikk folytatását megtekintheti a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában