Helyi közélet

2014.02.20. 16:57

Kész vagyon van a kezükben

Debrecen - A nemzeti vagyonkezelő vezetője szerint az állam is lehet jó tulajdonos.

Debrecen - A nemzeti vagyonkezelő vezetője szerint az állam is lehet jó tulajdonos.

Korszerű kormányablak nyílik a tervek szerint márciusban a Piac utca 42-44. szám alatt - jelentette be a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) országos roadshowjának debreceni állomásán. A megyeházán tartott rendezvényen Vasas Lászlóné elmondta: a közigazgatás elmúlt két-három évben végzett átszervezésének keretében arra törekedtek, hogy a drága bérelt magáningatlanokból jóval olcsóbb állami fenntartásúba költözzenek át a hivatalok. Ennek köszönhetően összesen csaknem 100 millió forintot tudtak megtakarítani.

Nehéz örökség

Az MNV ingó és ingatlanvagyonért felelős felelős főigazgatója előadásában kiemelte, hogy összesen 13 ezer milliárd forint értékű vagyont kezelnek, amelyből 11 ezer milliárd ingatlan. Évente nagyjából két ezer, hagyatékból származó, jelzálogokkal gyakran „agyonterhelt” ingatlan kerül hozzájuk, olyanok amelyek így már nem kellenek az örökösöknek. Gyakran kiürített, rengeteg adótartozást felhalmozott cégeket is rájuk hagynak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában