Helyi közélet

2014.01.14. 18:16

Öt perc alatt tizenkét szabálytalankodó gyalogos

Debrecen - A Napló elintézte: zebra lesz a Petőfi téri aluljáró fölött.

Debrecen - A Napló elintézte: zebra lesz a Petőfi téri aluljáró fölött.Mint arról beszámoltunk, a 2-es villamos pályájának építése kapcsán tavaly átrendezték a Petőfi tér, Nagyállomás előtti részét. Az érkező villamosok megállóját távolabb vitték a pályaudvartól, az indulókét pedig egészen a tér közepére helyezték be. (Korábban éppen azért volt a pályaudvar indulási-, és érkezési oldalához a lehető legközelebb a két végpont, hogy a villamossal közlekedőknek ne kelljen sokat gyalogolniuk a vonathoz, vagy a vonattól.)

Az átrendezés keretében a posta és a Nagyállomás előtti buszmegállókat megszüntették, az összes buszt a Homokkerti felüljáró szervizútjánál kialakított két buszmegállóba zsúfolták össze. Az induló buszok így sokszor alig férnek el egymástól, miközben az állomás előtti korábbi megálló területén semmi nincs.

A tervező asztalon szép

Tapasztalataink szerint, a 22 emeletes elé érkező villamoson utazók nagyjából egyharmada-fele napközben onnan valamelyik autóbusszal tovább szeretne menni. Az új forgalmi renddel az ő helyzetüket is megnehezítették. Amennyiben ők szabályosan, – a tervező által megálmodott módon – a kiépített járdákat igénybe véve akarnának eljutni a buszokhoz, a fél teret meg kellene kerülniük. Az egyszerű járókelő szerint azonban két pont között legrövidebb út az egyenes. Ennek jegyében a villamosról leszállva szinte mindenki a frissen parkosított területen keresztül indul el, átkecmereg az induló villamos új peronján, majd elhalad az egykori föld alatti illemhely elhanyagolt területe mellett. Végül jön az életveszélyes mutatvány, a rengeteg lépcsős aluljárót mellőzve belevetik magukat a négy sávon érkező autók "sűrűjébe", mert éppen jön a buszuk, a következő pedig lehet, hogy csak egy óra múlva indul. Van, aki bicikliről le sem szállva mutatja be ezt a bravúrt.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában