Helyi közélet

2014.01.08. 10:38

Milliók, elvégzetlen munkáért cserébe

Püspökladány - Bíróság előtt áll a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnöke egy püspökladányi hűtlen kezelési ügy miatt.

Püspökladány - Bíróság előtt áll a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnöke egy püspökladányi hűtlen kezelési ügy miatt.

Vádat emeltek Tolnai Jánosné Szatmári Katalin ellen hűtlen kezelés miatt – erősítette meg Jónáné dr. Pocsai Edit, Hajdú–Bihar megyei főügyész. A 2008 és 2009 között Püspökladány Önkormányzatával szerződő cég képviselője el nem készített szakmai tanulmányokért és vizsgálatokért vett fel jelentős összegeket, sajtóinformációk szerint benyújtotta a számlát egy, a helyi gyógyfürdő megvalósíthatóságáról szóló dokumentum megírásáért is, az azonban használhatatlan. Mint azt az ügyésztől megtudtuk, a vádlott cselekményeivel 20,7 millió forint kárt okozott összesen, ám ebből nyolcmillió forintnyi megtérült, illetve ki sem utalták. – A 2010 márciusa óta tartó nyomozás során beszerzett okiratok, tanúvallomások, szerződések, bankszámlakivonatok igazolták a bűncselekményt, amely 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írta.

Az MSZP kedden sajtótájékoztatót hirdetett az üggyel kapcsolatban, amely Bangóné Borbély Ildikó, az országos elnökség tagja budapesti elfoglaltságai miatt elmaradt. A tájékoztatásra hivatott másik fél, Kincses László, a püspökladányi önkormányzat képviselője elmondta: pótolni fogják az információik és kérdéseik nyilvánosságra hozatalát. A szocialista politikus úgy fogalmazott, Tolnai Jánosné Szatmári Katalin legfeljebb csalt, a hűtlen kezelésért a kiutaló is felelőssé tehető.

Nem nyomoznak tovább

A város polgármesterét kérdeztük, hogy a jelenlegi képviselő-testületből tudott–e valaki a fent említett szerződésekről és a vádemelésről. Dombi Imréné azt mondta, az ügyészségtől semmilyen információt nem kaptak. Felőlük hivatalos megkeresés, tájékoztatás az üggyel kapcsolatban nem érkezett. Ezt a főügyész is alátámasztotta. – További nyomozás nem folyik az ügyben, mert nem képviselő-testületi szavazás eredményeként születtek döntések a szerződéskötésről, a teljesítés elfogadásáról és az ellenérték kiutalásáról – írta.

HBN–HaBe

Kérte a felmentését

Tolnai Jánosné december 10-én kérte felmentését az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatói posztjáról, miután Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke a főiskola jogutódjára hivatkozva azt írta blogján, hogy a főigazgató nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában