Helyi közélet

2014.01.27. 19:04

Koccantam a jeges úton, most mi kell tennem?

Debrecen - Legyen nálunk baleseti bejelentő lap, különben ugorhat a helyszíni kárrendezés!

Debrecen - Legyen nálunk baleseti bejelentő lap, különben ugorhat a helyszíni kárrendezés!A jeges, hókásás utakon növekszik a személysérülés nélküli, koccanásos balesetek esélye. De mit tegyünk, ha valaki belénk csúszik és mit akkor, ha mi „tiszteljük meg” egy másik jármű karosszériáját?

– Nagyon sokan azért értesítik a rendőrséget, mert fogalmuk sincs a pontos teendőkről. Először is nem árt higgadtnak maradni, mert megegyezéssel, a rendőrség bevonása nélkül mindenki jobban járhat. Azaz gyorsabban befejeződhet a kárrendezési eljárás, aminek révén a biztosító előbb fizethet, a kocsik hamarabb javíthatók – közölte a Napló érdeklődésére hétfőn Sebők Zsolt alezredes. A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főelőadója azt mondja, tipikus probléma a szükséges iratok hiánya.

– A biztosítási kötvény mellett legyen egy-két példány európai baleseti bejelentő lapunk, különben a helyszíni rendezés lehetősége meghiúsul. Győződjünk meg arról, van-e érvényes felelősségbiztosítása a másik félnek, valamint a károkozó nyilatkozzon a felelősség elismeréséről, hiszen azt a biztosítók megkövetelik – figyelmeztet a szakember.

A károkozónak a kárt öt munkanapon belül be kell jelentenie a biztosítójánál, míg a károsultnak a kárigényét 30 napon belül jeleznie kell a károkozó biztosítójánál!

A cikket teljes terjedelmében a keddi Naplóban vagy a naplo.hu weboldalon olvashatják!

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában