Helyi közélet

2013.12.13. 07:47

Sikerrel zárult a csokigyűjtés

Debrecen - Senki sem távozott üres kézzel a Lovarda-beli jótékonysági rendezvényről.

Debrecen - Senki sem távozott üres kézzel a Lovarda-beli jótékonysági rendezvényről.

Aki az elmúlt hetekben csak egy szem szaloncukorral is hozzájárult a BAGE csokigyűjtéséhez, az most nyugodtan könyveljen el a lelkében egy piros pontot, az édességek ugyanis a legjobb helyekre kerültek. Csütörtökön délután félszeg, láblógázó, kíváncsi tekintetű gyermekek töltötték meg a szépen feldíszített debreceni Lovardát, mit sem sejtve arról, hogy a színfalak mögött a szorgos önkéntesek az utolsó Mikulás-csomagokra még akkor kötötték a szalagokat. A debreceniek és még sokan az ország különféle pontjairól, akik erre jártak, több mázsányi csokit gyűjtöttek a rászoruló gyermekeknek, a bihari állami gondozottak ötlete nyomán, amit a BAGE, a Kőr Dáma Egyesület és a ColorPlay karolt fel, s a Napló szerkesztősége lelkesen támogatott cikkekkel, a székházában felállított csokigyűjtőponttal és természetesen a kollégái és olvasói által felajánlott több ládányi édességgel.

Minden a gyerekekről szólt

Az akció első csokiját néhány hete Kövér László házelnök dobta a javítóintézetben élő fiatalok segítségével készült mintegy félszáz doboz egyikébe, az utolsót pedig Kósa Lajos polgármester kisfia, Levente. A vidám hangulatú délutánon azonban nemcsak ez a pillanat volt a gyer­mekeké, hanem mindegyik. Nekik és velük dalolt a Télapó és manói, s őket szórakoztatta szebbnél szebb karácsonyi dalokkal a Csicseri és Borsó együttes.

Közös fotó is készült

A rendezvény csúcspontja azonban kétség kívül a közönségkedvenc, Puskás Peti előadása volt, aki a színpad helyett a széksorok között járkálva, egy-egy gyerek mellé ülve, sőt egy Szabó Erika nevű kislánnyal együtt énekelve adott elő népszerű slágereket. Az estébe nyúló rendezvény végén senki sem távozott üres kézzel, a kijáratnál kicsiknek és nagyoknak egyaránt járt a csomag tele a segítő szándékú emberek édes ajándékaival. A főtéri egy köbméteres csokiláda pedig népszerűsége okán továbbra is kint marad, az újabb felajánlásokat pedig a baptisták és a reformátusok segítik eljuttatni a rászorulóknak.

HBN-Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában