Helyi közélet

2013.12.12. 19:16

Kevés bölcsihellyel várt baby boom

Hajdú-Bihar - Nem tudni, hová teszik gyermekeiket a munkába visszatérni készülő anyukákat.

Hajdú-Bihar - Nem tudni, hová teszik gyermekeiket a munkába visszatérni készülő anyukákat.

Telítettek a bölcsődék a megyében, így nem tudni, hol helyezhetik el a gyermeküket azok az édesanyák, akik élni szeretnének a gyed extra kínálta lehetőséggel, de családon belül nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét. A hétfőn elfogadott törvény értelmében ugyanis akár teljes állásban is visszamehetnek az édesanyák a munkahelyükre a gyermekük egy éves kora után.

– Valószínűleg nem lesz elég a bölcsődei kapacitás, ha sokan élnek majd a lehetőséggel – jelentette a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének debreceni titkára. Győri Edit azt mondta, a debreceni bölcsődék feltöltöttsége jelenleg 89 százalékos. A város egyesített bölcsődei intézményének 12 tagintézménye van, amely összesen 972 férőhellyel rendelkezik, ebből 869 betöltött. Jellemzően egy-két szabad hely van az egyes tagintézményekben, ami annak köszönhető, hogy az óvodák két és fél éves kortól már felveszik a gyerekeket.

További részletek a Napló pénteki számában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában