Helyi közélet

2013.12.04. 15:43

Ingyenes koncertet adnak a katonazenészek

Debrecen - Idén is a Kölcsey Központ Nagyterme ad otthont a katonazenészek műsorának.

Debrecen - Idén is a Kölcsey Központ Nagyterme ad otthont a katonazenészek műsorának.

Évről-évre népesebb közönséget vonz a Bocskai lövészdandár Debreceni és Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának karácsonyi koncertje, amelyre idén is ingyenes a belépés – hangzott el a szerdai kedvcsináló sajtótájékoztatón. Takács Attila dandárparancsnok szerint a hagyományos szórakoztató kulturális rendezvény a honvédség, a város, valamint a református egyház összefogásának szimbóluma. Az ezredes egyúttal a szintén a Kölcsey Központban látható KatonART – Katonák és Művészek című kiállításra is igyekezett felhívni a figyelmet. A tárlat betekintést enged Debrecen „házi ezrede”, a 39. császári és királyi gyalogezred történetébe, és a Bocskai-dandár nyugalmazott, illetve aktív katonáinak alkotásait is felvonultatja (kerámiák, fényképek, fafaragásokat, festmények). Dr. Kocsis Attila református lelkész bélyegkiállítását szintén megtekinthetik.

A koncerten ízelítőt hallhatnak többek között Liszt Ferenc Mazeppa című szimfonikus költeményéből, felcsendül a Ryan közlegény megmentése című film zenéjének egy részlete. A hagyományos karácsonyi dallamok és a közös éneklés mellett lesz keringő, népzene, válogatás az V. Henrik filmzenéjéből, fellép a Debreceni Honvéd Táncegyüttes, a Valcer Táncstúdió és Márkus Luca is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában