Helyi közélet

2013.12.13. 15:21

Guessous Mesi karrierje

Budapest, Debrecen – Sanghajtól New Yorkig, Létavértestől Isztambulig…

Budapest, Debrecen – Sanghajtól New Yorkig, Létavértestől Isztambulig…

Magyar–török–marokkói zenefolklór elegyedik Guessous Majda Mária második, ÖröMes című albumán.

Az ÖröMes nem jöhetett volna létre a Mesi Trió nélkül, melynek további tagjai Barvich Iván és Boros Gerzson Dávid (az énekesnő férje), akik három éve állandó zenésztársai az énekművésznek. Az együttes járt már Spanyolországban és Észak-Amerikában is. A lemezen vendégművészként szerepel Berta Alexandra, Majda Mária egykori csoporttársa, aki most kolléganője a zeneakadémia népzenei tanszékén, s aki szintén Junior Prima-díjas.

USA-turné, jutalmul

Merthogy a még ma is csak 25 éves, debreceni lány, Guessous Majda Mária is Prima Junior-díjas. 2012-ben megnyerte az országos népzenei versenyt, a Folkbeatset (a népzenei „megasztárt”), s jutalmul 15 állomásos USA-beli turnén vehetett részt.

Debrecenben a Simonffy-zeneiskolában töltekezett szakmai ismeretekkel, fellépett Sanghajtól New Yorkig, Létavértestől Isztambulig számos helyen, s már a második nagylemezénél tart.

Az albumnak december 13-án volt a bemutató hangversenye Budapesten, az Andrássy úton található Yunus Emre Török Kulturális Központban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában