Helyi közélet

2013.11.07. 10:08

Toronydarut is vittek

Hajdú-Bihar - Megyénkben 16 ezer adóssal szemben folyik végrehajtás, 44 milliárd forint a tét.

Hajdú-Bihar - Megyénkben 16 ezer adóssal szemben folyik végrehajtás, 44 milliárd forint a tét.

Adótartozás fejében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) foglalt már le és értékesített elektronikus árverésen a régióban művirágot, koszorút, ujjgörkorcsolyát, játékgépeket, meggymagozó gépet, hot-dog árus autót, sőt még toronydarut is - értesült a Napló hivatalos forrásból.

Az Észak-Alföldi Régióban 48 ezer adózó áll végrehajtás alatt, közülük több mint 16 ezren hajdú-bihariak. Csak az utóbbiak esetében összesen 44,5 milliárd forint hátralék behajtása a tét. Idén eddig behajtás keretében a régió három megyéjében 31,5 milliárd forint került vissza az államkasszába, és ebből majdnem minden második forint megyénkbeli adóstól származott. A legeredményesebb végrehajtási módnak az inkasszó (hatósági átutalási megbízás) tűnik, de több százmillió forint származott idén eddig jövedelem-letiltásból is.

Jó tudni, hogy a NAV revizorai a munkaidő leteltével nem feltétlenül mennek haza pihenni. Nemrégiben például egy este 11-re meghirdetett buliba látogattak el, ahol 1,9 millió forint értékű szeszesitalt, fény- és hangtechnikai eszközt, valamint a pénztárban lévő készpénzt foglaltak le.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában