Helyi közélet

2013.11.11. 12:39

Átmenetileg visszaáll a régi útvonal

Debrecen - Még néhány hónapig utazhatunk a 31-es és 32-es buszokon.

Debrecen - Még néhány hónapig utazhatunk a 31-es és 32-es buszokon.

Tizenöt, most Debrecenben futó autóbusz a budapesti tömegközlekedésbe kerül majd a 2-es villamos elindulása után – tájékoztatott néhány napja a Budapesti Közlekedési Központ.

A 2-es nyomvonalon közlekedő 31-es és 32-es autóbuszok megszűnnek, így a két viszonylaton közlekedő autóbusz darabszám felszabadul. Természetesen nem csuklós, hanem 15 szóló autóbuszt vonunk ki a rendszerből, annak érdekében, hogy az esetleges reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelentkező, megnövekedett utazási igényeket teljes mértékben kiszolgáljuk más vonalakon is” – tudtuk meg Csohány Andreától, a DKV Zrt. kommunikációs előadójától.

Egyelőre azonban, a nyomvonal menti utak állapotának helyreállítása és a 2-es villamosok elindulása közötti néhány hónapra a régi rend áll vissza a buszközlekedésben. Az ütemterv szerint a 2-es vonal közlekedésének indulási határideje 2014. március 31., míg a villamospálya és a hozzá tartozó infrastruktúra kivitelezési határideje 2013. december 20. Utóbbi dátum a DKV tájékoztatása szerint elvileg akár 2013. november végére is módosulhat; amennyiben a kivitelező az elkészült útszakaszokat forgalomtechnikailag az autóbusz-közlekedésre is alkalmasan átadja, a 12-es, 15/15Y-os, 23-as, 31-es és 32-es autóbuszok közlekedése visszaáll az eredeti (Csemete utca – Dózsa György utca – Nádor utca) útvonalra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában