Helyi közélet

2013.10.03. 14:59

Sokallja a város a DKV veszteségét

Debrecen - Vizsgálatot indítanak a közlekedési vállalat és a Cívisbusz közötti szerződés ügyében.

Debrecen - Vizsgálatot indítanak a közlekedési vállalat és a Cívisbusz közötti szerződés ügyében.

Az önkormányzat adósságainak állami átvállalása sokat javít a város anyagi helyzetén - ezekkel a szavakkal kezdte a csütörtöki közgyűlésen a helyhatóság féléves költségvetési helyzetéről szóló beszámolóját Kósa Lajos polgármester. Mint elmondta: első lépésben ily módon a tartozások 60 százalékától sikerült megszabadulni. Ezzel együtt a költségvetési egyensúly csak szigorú gazdálkodással tartható, minden intézménynek spórolnia kell - folytatta a város első embere.

A költségvetési beszámoló elfogadása mellett arról döntöttek a városatyák, hogy felülvizsgálják az önkormányzat, a Cívisbusz, valamint a Debreceni Közlekedési Vállalat között négy évvel ezelőtt, a helyi autóbusz közlekedés működtetésére vonatkozó szerződést. Erre a DKV jelentős veszteségei miatt kerül sor.

Emellett jóváhagyták azt az előterjesztést, amely szerint november harmadikától tíz és fél százalékkal csökken azon kéményseprési szolgáltatások ára, amelyeket külön meg kell rendelni. Ilyen például egy új kémény beüzemelése, vagy egy meglévő felújítása után elvégzendő kötelező fűtéstechnikai vizsgálat.

HBN-OCs


Debrecen - Már elköltött, vagy épp "hiányzó", esetleg befektetésre szánt pénzekről döntenek.


Debrecen - Ezúttal nem a kötelező kéményellenőrzés és -seprés tarifáit akarják lejjebb vinni.


Debrecen - Pontosabban -1 milliárd 176 millió forint realizált eredménnyel zárta 2012-es évet a DKV és a Cívisbusz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában