Helyi közélet

2013.10.03. 11:53

Megrongálták az autóját majd rátámadtak - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 31 személyt állítottak elő, ebből 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 4 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 súlyos, 2 könnyű sérüléssel végződött.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra 2013. október 2-án 11 óra 40 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy helyi áruház parkolójában verekedés történt.

A résztvevő felek között kialakult vitának és verekedésnek végül a kiérkező járőrök vetettek véget, akik a helyszínről két férfit és egy nőt állítottak elő a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozás adatai szerint az áruház parkolójában a három (28 és 47 év közötti) garázda úgy szállt ki egy Audi személygépkocsiból, hogy az egyikőjük a jármű ajtaját rányitotta a mellettük várakozó Suzuki gépkocsi oldalára, amely ennek következtében megrongálódott. A Suzukiban tartózkodó férfi ezt sérelmezte, majd a három személy erre válaszul rátámadt és bántalmazták. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a csökmői gyanúsítottak ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A berettyóújfalui járőrök elfogták azt a debreceni fiatalkorút, aki 2013. október 2-án 13 órakor egy berettyóújfalui drogériából parfümöt lopott.

A 15 éves fiú az illatszert a zsebébe rejtette, majd a pénztártól fizetés nélkül távozott. Az áruvédelmi kapu azonban ekkor riasztott. Az üzlet alkalmazottai értesítették a rendőröket, akik a helyszínre érve elfogták a tolvajt és előállították a kapitányságra, ahol kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A fiatalkorú ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított és 72 órán belül bíróság elé állítja.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. József, Cs. Sándor és fiatalkorú társukkal szemben, akik 2013. október 2-án este Zsákán – egy korábbi nézeteltérés miatt – az utcán egymással összeverekedtek.

A helyszínre érkező járőrök elfogták és előállították a kapitányságra a 16 és 45 év közötti garázdákat, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában