Helyi közélet

2013.08.06. 19:32

Falunap Mezősason

Mezősas - Augusztus elején került sor a hagyományos falunap megrendezésére Mezősas településen is.

Mezősas - Augusztus elején került sor a hagyományos falunap megrendezésére Mezősas településen is.

A rendezvény főszervezője Tarr Sándorné alpolgármester volt. Segítői Kenéz Elekné, Kissné Vince Mária, Bihari Csabáné és Bihari Csaba. Az előkészítés és a lebonyolítás tevékeny résztvevői a helyi önkormányzat, valamint a Napraforgó Civil Szervezet tagjai voltak Az ők közreműködésével, hathatós segítségével valósultak meg a gazdag programok

A falunap reggel kilenc órakor zászlófelvonással kezdődött. A polgármester asszony és a képviselő testület tagjai vettek részt ezen az ünnepélyes eseményen, melyet a település lakói kísértek figyelemmel.

Ezután az iskola udvarán felállított színpadon folytatódtak az események. A környék települései közül fellépett Berettyóújfaluból a Senior táncegyüttes, valamint a Bajnóca néptánccsoport. Körösszegapátit a Nárcisz nemzetiségi néptánccsoport képviselte. Bakonszegről is eljöttek táncolni a táncos lábú nagymamák. Magyarhomorogról az Őszi Csalogató néptáncegyüttes adott műsort. A fellépőket óriási taps jutalmazta.

Megtisztelte az ünnepséget jelenlétével Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is, aki átadta Dr. Balázsházy Ella polgármester asszonynak azt a Bizonyságlevelet, mely igazolja azt, hogy a kormány a településnek az eddig felhalmozott adósságát átvállalja. Ezután Mezősas község kikerült az adósságcsapdából, újra „életképessé” vált.

A hivatalos bejelentés után előbb a gyerekeknek szóló műsor következett. Legnagyobb örömükre Papp Rita és Bodnár Attila adott műsort óriási sikerrel.

Amíg az iskolaudvaron felállított színpadon peregtek a kulturális programok, addig az önkormányzat jóvoltából Nagy Tibor, Hajdú Benedek, Nagy Sándor és Kapás Jánosné egy mangalica sertést dolgoztak fel, melyből ebédre a szakácsok finom sertéspörköltet főztek. Azt fogyasztották el a rendezvényen megjelentek.

Az ebéd után Debrecenből Tompeti és barátai szórakoztatták szintén a legfiatalabb korosztályt. A délutáni műsort a „Barandás” Sport Nyíllövő Csoport bemutatója zárta, akik nagyon látványos, kardos, nyilazós programmal szórakoztatták a közönséget.

A nap fénypontja végül a Rulett Show Band szabadtéri koncertje volt. Azok pedig, akik még ezután is kitartottak, s a rendezvényen maradtak puha kenyérrel finom tepertőt fogyaszthattak vacsorára.

Ezután pedig ropták a táncot és mulattak a zenekar kitűnő dallamaira.

A jól sikerült falunapot Dr. Balázsházy Ella polgármester asszony rövid szavai zárták, aki megköszönte a szervezők munkáját, azt a reményét fejezte ki, hogy jövőre is legalább ilyen jó lesz a falunap.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik