Helyi közélet

2013.07.25. 18:13

Az LMP szigetelne, szövetkezne

Debrecen - A Családok Átmeneti Otthonának segítségére egyre több jó körülmények között élő ember is rászorul, a debreceni Szotyori utcai intézményben is túljelentkezéssel küzdenek.

Debrecen - A Családok Átmeneti Otthonának segítségére egyre több jó körülmények között élő ember is rászorul, a debreceni Szotyori utcai intézményben is túljelentkezéssel küzdenek.

Emiatt is szeretné az LMP, ha a szociális bérlakás programra jutna megfelelő összegű támogatás – mondta Széll Bernadett, az LMP társelnöknője, aki a párt megyei területi képviseletének meghívására érkezett csütörtökön Debrecenbe, és civil szervezetekkel találkozva tájékozódott helyi ügyekről. A Családok Átmeneti Otthonának (CSAO) képviseleti gyűlése kapcsán ismertette néhány kezdeményezésüket.

– Bár a kormány a devizahitel problémára évek óta igyekszik megoldást találni, még mindig nincs olyan, ami a legszegényebbeken is segítene. Mi százmilliárdos ingatlanalapot javaslunk – mondta.

– Két kézenfekvő lehetőség is létezik a helyzet megoldására – folytatta. Egyrészt az energiahatékonyság, melynek során az egész országot (az összes lakást) le kellene „szigetelni” a zöld beruházási alap létrehozásával. Ez pályázati rendszerben, részlegesen támogatná a lakások felújítását. Továbbá megújuló energiaforrásokkal máris több tízezer ember foglalkozik, ám ez a szám százezerre is felvihető lenne – hallhattuk.

Harmadszor arról beszélt, hogy a szociális gazdaság jelenthet áttörést a tartós munkanélküliségen, azáltal, hogy a gazdaságok kielégítik a helybeli szükségleteket, munkát adva olyan embereknek, akiknek a munkaereje már megkopott a nyilvános piacon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában